Så här gör vi för att ta till vara på vår skörd av brytbönor
Först tvättar vi bönor…
… samtidigt skär vi bort den biten av bönor som de hängde på.
Sedan kokar vi bönorna i mindre partier i ca 5 minuter (under lock).
Från kokande vatten flyttar vi bönorna till kalt vatten för att de ska snabbt svalna.
Sedan torkar vi bönorna försiktigt med kökshanddukar (bara lite grann)
Och lägger i plastpåsar – nu är de färdiga att frysa!
Det kanske låter som många steg, men efter en stund så får man bra rutiner, man lägger i ett parti i kokande vatten, samtidigt har man ett annat parti i kalt vatten och ytterligare ett torkar man och lägger i plastpåsar. Det tar inte lång tid att förberedda bönor på detta sättet.
Sedan på vintern kan man njuta av egna bönor – tina upp de och koka bara lite grann, eller stek med smör. Riven parmesan, stekt vitlök och lite örter är måste för oss 🙂