Om oss

För några år sedan ville vi testa att odla egna tomater. Vi var trötta på importerade tomater som transporterats lång väg och som dessutom inte smakar någonting. 

För odlingen behövde vi ett växthus. Vi letade efter ett prisvärt växthus eftersom vi inte visste om egen odling är någonting för oss. Vi bestämde oss att satsa på tunnelväxthus – vi var och är mycket glada åt vår A6:a!  

Vi blev också väldigt förtjusta i att odla själva – det är både kul och mycket gott! Vi älskar synen av hemodlade grönsaker: röda, saftiga tomater, färska gurkor, läckra zucchiniblommor eller smakrika och krispiga paprikor som vi dessutom vet att alla är väldigt nyttiga, ekologiska och ”härodlade”. Vi älskar vara ute med våra tre barn och odlingen i växthuset hjälper till i detta – även grå och regniga dagar kan man tillbringa där. Vi försöker engagera barnen i odlingen så mycket som möjligt och de är verkligen intresserade, nyfikna och vill vara med. Det är så kul att se!

Vårt tunnelväxthus visade sig vara både flexibelt och robust. Växthuset är så lätt att det är enkelt att flytta och samtidigt så stabilt att det med stora marginaler klarar allt väder vi har upplevt. Just det faktum att det är ett så lätt flytbart växthus blev en fantastisk fördel under vår- och höststädning av trädgården samt när man vill vända jorden – då flyttar vi bara växthuset till andra hörnet av trädgården och kan jobba i upprätt position! Otroligt värdefullt bonus som vi inte hade en aning om. Du kan se bilder från vår odling i vår A6:a och vårt odlingsland överallt här på vår websida och förstås i vår Odlingsblogg

Nu vill vi hjälpa andra som med små investeringar vill odla och kunna smaka på egna tomater! Därför säljer vi både likadana växthus som vi själva har och ger odlingstips i vår Odlingsblogg.

Läs mer om vårt företag VARA PÅ PLUS nedan.

Lycka till!

Magda och Markus på VARA PÅ PLUS

Det älskar vi…

… när barnen springer på morgnarna till växthuset och frossar i tomater och gurkor

Hur allt började...

I gymnasiet fick jag, Markus, i uppgift vid en lektion att skriva ett brev till mig själv i framtiden. Rubriken skulle vara ”Detta önskar jag att jag har åstadkommit i livet”. Resten var upp till var och en att formulera. De orden jag skrev på en lapp den dagen har påverkat mig i stort och smått ända sedan dess. Jag tänkte att den dag det är dags att ”summera livet” så vill jag ha närt mer än vad jag har tärt. Jag skrev att jag vill ”Landa på plus”.

Naturintresserad som jag var då och som jag är än idag så handlar summeringen om mitt avtryck här på jorden och då framförallt på dess natur och miljö.

Magda, min livspartner, kom med liknande värderingar. Nu har hon och jag putsat lite på formuleringen. Vi strävar inte bara efter att landa på plus utan också att redan nu vara på plus.

I vårt företag erbjuder vi produkter som hjälper andra att också ”Vara På Plus”. Vi börjar med att sälja växthus som ger i stort sett alla som har en trädgård möjlighet att själv odla sina grönsaker. Det tänker vi är bättre än att handla något som är odlat långt hemifrån. Att det som man odlat själv i regel också smakar så himla gott är en stor härlig bonos!

I framtiden tänker vi oss att utöka vårt utbud med andra varor som hjälper oss och er att ”Vara På Plus”.

 

Med varma hälsningar!

Magda och Markus Steén

Hummelvik, februari 2018

Det är vi

Markus

Magda

Ronja

Fred

Erik

Varukorg